Du är här: Pannkakor Recept » Fler Recept på Pannkakor » Amerikanska Pannkakor

Amerikanska Pannkakor

Amerikanska pannkakor, som egentligen är små porösa plättar, kallas i USA pancakes. Dessa serveras ofta till frukost med lönnsirap (även ibland smör), honung eller små stekta korvar av kryddig sort. Vill man ha sina pannkakor ännu lite matigare kan de även serveras med ägg och bacon. Om så är fallet drar man med fördel ner på sockermängden i smeten.

Det som i huvudsak skiljer amerikanska pannkakor från vanliga svenska pannkakor är att bakpulver används, vilket får pannkakorna att bli tjocka och porösa. Ofta använder man även filmjölk eller yoghurt istället för standardmjölk.

Pannkakorna kan göras i vanlig stekpanna och skall vara ca. 12 cm i diameter. Har man en plättlagg är detta en fördel, då det är lättare att få rätt form och storlek på pannkakorna.

Amerikanska Pannkakor – Recept 

Ingredienser
– ca 15 st.
1 ägg
2 dl filmjölk / naturell yoghurt
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
2 – 3 msk smör

Tillbehör – förslag
Lönnsirap
Lönnsirap och smör
Små kryddstarka korvar
Ägg
Bacon

Tillredning
Vispa samman ägget och mjölken. Tillsätt de torra ingredienserna. Smält matfettet (i stekpannan eller plättlaggen så slipper du fetta den vid stekning) och vispa eller rör ner det i smeten. Den skall vara tjock.

Hetta upp stekpannan eller plättlaggen och smörj den första laggen(om du inte redan smält fettet i den). Klicka ut rikligt med smet. Grädda tjocka plättar på svag värme.

Servera pannkakorna varma med något av ovanstående tillbehör.

 

Tips!
Vill du ha fruktsmak på dina pancakes, använd fil eller yoghurt med bärsmak i smeten. Alternativt kan du också blanda i frysta bär, exempelvis blåbär.